منطقه ی ویژه ی اقتصادی ماهشهر با توجه به موقعيت طبيعي و جغرافيايي و همچنين برخورداري از تسهيلات قانوني مناطق ويژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ويژه صنايع پتروشيمي و صنايع پايين دستي آن - تأمين منافع اقتصادي، اجتماعي و ملي، جذب تکنولوژي هاي جديد و افزايش اشتغال ايجاد گرديده است. از نظر موقعيت جغرافيايي، منطقه بندر امام از طريق خور موسي به آبهاي آزاد بين المللي و از طریق راه های دسترسی به راه آهن سراسري به ترکيه، اروپا و آسياي مرکزي دسترسي دارد. اين منطقه به عنوان بخشي از استان خوزستان، همانند يک پايگاه استراتژيک و تاثيرگذار در مناطق نفت و گازخيز ايران عمل کرده است. دستيابي به منابع نفت و گاز مواد اوليه و خوراک واحدهاي صنعتي را بيش از پيش تسهيل مي نمايد.
شرکت گیتی تابلوی آرین در زمینه ی خدمات و سرویس دهی با بهترین کیفیت و امکانات در موارد زیر اعلام آمادگی می کند:
بطور کلی شیرهای صنعتی که بخش مهمی از تجهیزات صنایع نفت و گاز را تشکیل میدهند برای مهار کردن جریان و فشار سیالات به کار میروند و وظایف اصلی شیرهای صنعتی، قطع و وصل کامل جریان مایعات و گازها، تنظیم عبور مقدار سیال مورد نیاز، جلوگیری از بازگشت مایعات و گازهای عبور کرده، کنترل و ایمن نگهداشتن دستگاههای تحت فشار میباشد لذا با مطرح نمودن توضیحاتی در این زمینه به کاربرد شیرهای صنعتی در صنایع نفت و گاز میپردازیم.
انواع مختلف شیرهای صنعتی
شیرهای صنعتی عموما به سه دسته تقسیم میشوند:
1. شیرهای دستی که با نیروی انسانی کار میکنند (Manual Valves)
2. شیرهای خودکار که با نیروی هوا، مایعات و گازهای کنترل شونده کار میکنند (Control Valves)
3. شیرهای خودکار که با نیروی برق کار میکنند (Electric Motor Operated Valves)
همچنین (Solenoid Valves) که با توجه به کاربردهای مختلف شیرهای صنعتی، انواع زیاد و متنوعی ساخته شده است که هر کدام زمینه و کاربرد خاص خود را دارا میباشد.
جنس شیرها و موارد استفاده آن
1. شیرهای پولیکا که از مواد P.V.C. ساخته شده و بیشتر روی لولههای پولیکا نصب میشوند. (Poly Vinil Chloride).
2. شیرهای شیشهایی که از جنس شیشه میباشند و بیشتر در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند.
3. شیرهای برنجی (آلیاژ مس و روی) که برای آب و مواد نفتی با فشار و دمای کم مورد استفاده قرار میگیرند.
4. شیرهای برنزی ( آلیاژ مس و قلع) که برای آب و محلولهای نمکدار و مواد نفتی با فشار و دمای نسبتا کم (حدود 300 درجه سانتیگراد و 350 پوند فشار بر اینچ مربع) بکار برده میشوند.
5. شیرهای چدنی که برای آب و مواد نفتی با دمای کمتر از 350 درجه سانتیگراد مناسب بوده و بیشتر بصورت مخلوطی شکل ساخته میشوند (مانند شیرهای سماور).
6. شیرهای فولادی که با آلیاژهای مختلف ساخته شده و بیشتر برای کنترل انواع مواد نفتی، گازها، بخار و آب با فشار و دمای زیاد بکار برده میشوند. مانند کنترل ولوها.
حفاظت کاتدی به عنوان مؤثرترین روش حفاظتی به منظور جلوگیری از خوردگی سازه های مدفون در خاک شناخته شده است که بهطور گسترده در حفاظت از خوردگی لولههای توزیع و انتقال گاز، مواد نفتی و آب مورد استفاده قرار میگیرد. حفاظت کاتدی عبارت است از جلوگیری یا کاهش سرعت خوردگی فلزات توسط اعمال یک جریان الکتریکی خارجی (یکسو) یا تماس آن با یک آند از بین رونده، روی سطح فلز مورد نظر که دارای مناطق کاتدی و آندی باشد (در مناطق آندی خوردگی صورت میگیرد). در این حال مناطق آندی تبدیل به کاتد شده و در نتیجه دستگاه یا شبکه مورد نظر کلاً کاتدی میشود. حفاظت کاتدی از مهم ترین و مؤثرترین طرق کنترل خوردگی میباشد، به طوری که با اجرای این روش میتوان فلزات را بدون اینکه خورده شوند به مدتی طولانی در محیط های خورنده نگهداری نمود. مکانیزم حفاظت کاتدی مربوط به جریان خارجی است که در نتیجه آن عناصر کاتدی پیلهای موضعی به پتانسیل مدار باز آندها پلاریزاسون میشوند، یعنی در این حالت تمام سطح فلز هم پتانسیل گشته (پتانسیل های آند و کاتد معادل هم میشوند) و جریان های خوردگی متوقف میگردند. همچنین میتوان چنین بیان کرد که به علت ایجاد یک شدت جریان خارجی شبکهای از جریان مثبت در کلیه مناطق سطح فلز وارد شده و بدین ترتیب از ورود یونهای فلز به محلول یا محیط اطراف جلوگیری به عمل میآید. عملیات حفاظت کاتدی را میتوان در مورد خوردگی فلزاتی از قبیل فولاد، مس، سرب، و برنج در زمین (خاک) و محلولهای مختلف آبی به کار برد. به کمک حفاظت کاتدی میتوان از خوردگی حفره ای فلزات روئین از جمله فولاد های ضد زنگ جلوگیری نمود.
تکنیک های حفاظت کاتدیک بهطور گستردهای در حفاظت از تأسیسات تولید نفت در سکوهای دریایی و یا در خشکی مانند خطوط لوله گاز و نفت دفن شده در زمین و یا زیرآب، لولههای چندمنظوره در زیرزمین، پوششهای بزرگ، تانکها و بندرهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
این روش که (Sacrificial Anodes) یا (Galvanic Cathodic Protection) نامیده میشود شامل حفاظت از یک سطح فلز از یک قطعه تجهیزات با استفاده از یک فلز دیگر که بسیار واکنشپذیرتر است. فلز دوم که معمولاً آند گالوانیزه و یا فدا شونده نامیده میشود، پتانسیل الکتروشیمیایی منفی کمتر را نسبت به جزء فلز محافظتکننده و بار منفی بالاتری نسبت به آن دارد. بنابراين، آند فدا شونده بهجای فلز اصلی که ممکن است بدنه کشتی یا خط لوله یا تانک باشد، اکسيد میشود.
جنس این فلز قربانی ممکن است آلومینیوم، منیزیم و روی باشد که منیزیم برای استفاده در آب دریا مناسب است؛ آلومینیوم در آب شیرین، اما فلز روی هم در آب دریا و هم زمین استفاده میشود.
اساس این روش بر پایه اختلاف الکتروشیمیایی بین آند قربانی شونده و فلز محافظتشده است و احتیاجی به منبع خارجی نیست. الکترونها و بار منفی از فلز محافظتشده به سمت فلز قربانی حرکت میکند و بعد به الکترولیت طبیعی که آب دریا یا خاک است وارد میشود. این آندها به علت مصرف شدن در طی این محافظت بعد از مدتی باید تعویض گردند.
این روش ( Impressed Current Cathodic Protection) که بهاختصار ICCP نامیده میشود یک روش بسیار اقتصادیتر از حفاظت کاتدی به روش گالوانیزه است، زمانی که خطوط لوله زیرزمینی بسیار طولانی باشند و یا تجهیزات دریایی برای استفاده از روشهای دیگر بسیار بزرگ باشند از این روش استفاده میشود. در این روش برعکس سیستم قبلی از فلزات و مواد بیاثر مانند سیلیکون چدن، گرافیت، پلاتین پوشیده استفاده میگردد. در ICCP، الکترونها به ساختار کاتدیک با استفاده از یک منبع تغذیه DC خارجی (منبع برق) وارد میشوند.
در این روش فلز محافظتشده به قسمت منفی جریان و آند کمکی به قسمت مثبت متصل میشود. درنتیجه یونهای مثبت از آند کمکی به فلز موردنظر و محافظتشده حرکت میکنند و آن را به یک کاتد تبدیل میکنند که اکسایش و اکسیدشدگی در آن اتفاق نمیافتد. ولتاژی که به این سیستم وارد میشود باید بر اساس گستردگی و طول خط لولهها معین گردد و در محیطهایی که آتشسوزی اتفاق میافتد تا حد ممکن از این روش استفاده نشود.
تأثیرات مستقیم و غیر مستقیم رعد و برق یا سایر ولتاژهای ناگهانی، میتواند صفحه های مدار سرج ارستر را که از مواد نفتی-شیمیایی ساخته است، با خطر جدی مواجه کند. بر اساس استاندارد ATEX، سازنده تجهیزات سرج ارستر مسئول امنیت صفحه های صاعقه گیر است. سازنده برای تحقق امنیت در این صفحه ها میبایستی برنامه ریزی کند و همچنین میزان ریسک انفجار باید توسط سازنده این تجهیزات ارزیابی شود. شرکت OBO یک خلاء سازی ایمن و صحیح را در تجهیزات سرج ارستر برای هر نوع کاربری به شما پیشنهاد میدهد.
تجهیزات برق گیر، ملزومات استاندارد ((IEC 62305 (VDE 0185-30) را تأمین میکند و همچنین مطابق با استانداردهای اروپایی و بین المللی ((IEC 62561 (VDE 0185-561) تست شده است . این سرج ارسترها میتوانند نقش پر اهمیت محافظ خود را در اماکنی که پتانسیل انفجار را دارند ایفا کنند. اماکنی مانند: صفحه های نفتی-شیمیایی، مخازن و انبارها، نیروگاه های برق، دود کش ها، دکل های مخابراتی، لوله های هوای تازه، مخازن و سایر قسمت های مشابه در یک سیستم سرج ارستر، که میتواند توسط قلاب های مسدود کننده، جدا و ایزوله شود.
در سیستم های خلاء ساز، صاعقه گیر های عایق بندی شده، جریان صاعقه را درون با بین صفحات صاعقه گیر، ایمن و بدون جرقه، تا نقطه موثر سیستم ارتینگ حمل میکند. این به آن معناست که صفحه های صاعقه گیر و ساکنین ساختمان، به خوبی در برابر خطر جریان صاعقه، جرقه های ایجاد شده و به تبع آن آتش سوزی محافظت میشوند.جریان صاعقه، بدون آن که منجر به جرقه های شعله ساز شود، در امتداد ارسترهای عایق بندی شده مدل OBO isCon® محصور میشوند. با توجه به شرایط تست اولیه، ارستر نوع isCon® میتواند در اماکنی که احتمال انفجار در آن ها وجود دارد، مورد استفاده قرار بگیرد.
در صفحه های صاعقه گیر صنعتی، ارتباط بین تمامی سیستم های ارتینگ موجود، اساس یک عملکرد بدون خطا را شکل میدهد.
مش های وسیع یکپارچه و شبکه های ارتینگ جهانی، اختلاف پتانسیل بین صاعقه و چاه ارت را به حداقل کاهش میدهد. ضمناً با توجه به ساختار سیستم امکان تغییر عرض مش وجود دارد.
سیستم ارتینگ، جریان محصور شده برق را به سمت ارت هدایت میکند. و اختلاف پتانسیل بوجود آمده به شکلی امن کنترل و هدایت میشود به شکلی که جریان نشتی وجود نداشته باشد.
یک سیستم اعلام حریق دارای چند دستگاه است که با یکدیگر کار می کنند و در صورت وجود دود، آتش، منوکسید کربن و سایر شرایط اضطراری آن ها را تشخیص داده و از طریق تجهیزات صوتی و بصری به مردم هشدار می دهند.
این هشدار ها می توانند به صورت اتوماتیک توسط دتکتور های دودی و دتکتور های حرارتی فعال شوند و یا با کمک شستی اعلام حریق، در نقاط مخصوص فعال سازی اعلام حریق، به صورت دستی فعال شوند. هشدار ها می توانند زنگ های موتوردار و یا بوق های قابل نصب بر روی دیوار باشند. آن ها همچنین می توانند بلندگوهایی باشند که از طریق آن ها، هشدار و در ادامه پیام صوتی به منظور تخلیه محل و هشدار دادن به افراد داخل ساختمان به منظور عدم استفاده از آسانسورها پخش شود.
بلندگوهای مربوط به اعلام حریق می توانند بسته به کشور محل استفاده و همچنین تولید کننده آن ها، با فرکانس های خاص و درجات صدای متفاوت شامل کم، متوسط و زیاد تنظیم شوند. بیشتر سیستم های اعلام حریق در اروپا، صدایی شبیه صدای آژیر با فرکانس های متناوب دارند.این دستگاه ها در آمریکا و کانادا می توانند صدایی پیوسته داشته باشند و یا از کد های مختلف مانند کد 3 استفاده کنند. همچنین دستگاه های اعلام حریق می توانند برای حجم های مختلف صدا تنظیم شوند. ساختمان ها کوچک تر، دستگاه ها را با حجم صدای کم و ساختمان های بزرگ تر دستگاه ها را با حجم صدای بیشتر تنظیم می کنند.
سیستم اطفاء حریق، در شرایط اضطراری برای کنترل و یا مهار حریق از سیستم حفاظتی اطفاء حریق استفاده می شود. هدف از نصب سیستم های اطفای حریق در ساختمان ها افزایش ایمنی، حفاظت از جان افراد و جلوگیری از خسارات مالی ناشی از آتش سوزی می باشد.
معمولاً وقتی یک فرد عادی که در زمینه مقابله با آتش سوزی آموزش چندانی ندیده و آشنایی خاصی با تجهیزات اطفاء حریق ندارد، در موقعیت مواجهه با آتش سوزی قرار میگیرد، اولین گزینه ممکن که برای مهار آتش سوزی به ذهنش میرسد آب است. این ماده یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین روشهایی است که تمام افراد با آن آشنا هستند. اما آیا استفاده از آب برای مهار انواع مختلف حریق مفید است؟ مسلماً خیر. استفاده نابجا از آب میتوانند دامنه حریق و صدمات آن را گسترش دهد. بیشترین مورد استفاده از آب در سیستم های اطفاء حریق اتوماتیک، سیستم های اسپرینکلر لوله تر هستند. این نوع اسپرینکلرها لقب مطمئنترین گونه از سیستمهای اسپرینکلر را نیز دارند، چرا که ساده هستند و تنها اجزای کاری آنها عبارتند از اسپرینکلرهای خودکار و (البته اغلب، نه در همهی موارد) شیر یکطرفه هشدار خودکار، یک منبع آب خودکار، که آب تحت فشار را به لولهکشی سیستم تغذیه میکند.